FOLLOW

24 October 2014

GRADUATION DAY 2014 - CIC

Nak citer pasal Graduation Day Muhammad Shahizz Daniel...
Dah 2 minggu lepas sebenarnya, tapi mama dia baru sempat nak update hari ni...
Terhegeh-hegeh betoi laaa...
Mesti nak guna statement azimat cam biasa...
"ai is bizi"...lalalalalalalala.....


Muhammad Shahizz Daniel B. Mohd Shah Naz...Semoga menjadi anak yang cemerlang di dunia & akhirat....Semoga menjdi pejuang Agama Allah...Aamien...


VOICES OF TOMOROW & GRADUATION DAY 2014
SUNDAY, 12th OCTOBER 2014
3pm - 6pm
AUDITORIUM CEMPAKA SARI,
KOMPLEKS PERBADANAN PUTRAJAYA.
THEME : GOLD

Itu la detail Graduation Day tu...
Jauh pulak kitaorang nak kena menapak...
Sampai Putrajaya tu...fuhhhh
Kul 3 start, kami gerak kul 12.30...
Singgah sembahyang zohor kat Masjid Besi Putrajaya...


Tapi kannnn...
Tapi...tapi...
ada benda yang Cik Nad rasa cam tak best skit la...
Takper la moh kita layan gambar dulu...
After that ai story u apa yg tak best tu orait!

Stage...cantik stagenya!

Ehhh lupa pulak nak citer...
Setiap persembahan diaorang ni gabungan 3 centre CIC...
So Daniel nyer persembahan ialah gabungan CIC Melati Utama, CIC Danau Kota & CIC Puncak Jalil...

Ni Opening Speech sebelum persembahan...Daniel mewakili CIC Melati Utama...kembang kempis idung mak tauuu nengok anak kat atas stage...huhu...dasar over kannn!



Persembahan dari Group Daniel...diaorang buat sketsa zaman komunis pastu nyanyi lagu Warisan...



Persembahan dari group lain...tak ingat pulak centre mana.






Untuk persembahan Group Abang Daniel, dia berlakon jadi Askar Malaya...
Yang kelakarnya...
Cik Nad jenuh mencari baju askar untuk dia...
Lastly mak Cik Nad jumpa baju askar yang ada lambang bendera Amerika...
Hahaha...
Nak buat camna kannn...
Askar Malaya pakai tentera Amerika la pulakkkk...lahaiiii

Inilah wira-wira bangsa...(korang buat tak nampak jer la logo bendera amerika tu)



cerita belakang stage...Syamim malu2 jumpa kawan2 CIC...ahaiii anak dara mak!


okehhh tu la serba sedikit citernya...
Cik Nad tak boleh nak ambik gambar bebanyak sebab Syamim terlena atas riba Cik Nad...
Tengok la Syamim tu besar mana...
Hazab jugak la mak dia nak pangku...huhu...
Gambar2 ni pon encik asben tolong ambikkan...
mekasih la...


Now, Cik Nad nak highlight 2 benda yg Cik Nad rasa tak berapa beshhh
Ini pandangan peribadi Cik Nad tau...
Mungkin korang tak setuju...mungkin...

PERTAMA :



 Cer korang tengok harga tiket tu...RM49/ticket...seorang 49 hengget ko...kami laki bini dah RM98...pastu Daniel sendiri kena bayar RM42... (Baju untuk konsert parents beli sendiri)

TOTAL : RM 140

Pulak tu...katakanlah parents tak boleh pergi, nak kasi anak gi dengan teacher...kena belikan tiket utk budak tu pulak...
Kan dia mention kat situ...
"Buy minimum 2 tikects and get 1 free for graduation student"
Kiranya sebab kitaorang makbapaknya dah beli 2 tiket, so Daniel tak yah bayar tiket...
Daniel cuma kena bayar RM42 untuk foto & certificate...

Dah tu acener kalau orang yang anak ramai yer???
Takkan la nak beli tiket beratus sebab nak tengok konsert budak tadika jer ponnn...
Cam tak patut la pulak...

Cik Nad pon ritu beli 2 tiket jer sebab Abang Haiqal sendiri cakap dia taknak ikut...
Cik Nad tak paksa eehhh...
Abang Haiqal memang tak minat benda2 camni...
(jimat duit abah kau nakkk)
Tapi Syamim kena bawak la jugak...
Tak kompiden nak tinggal dia dengan adik Cik Nad kat umah...
Tapi memang kena beriba la jawabnya, sbb kami beli 2 seats jer kan...arrgghhhh


Bawa 2 org anak jer...seorang lagi kena tinggal!



KEDUA :

Yang keduanya ialah....Persembahan diaorang tak berapa best la...Dari Pengalaman Cik Nad yang sebelum2 ni...Anak2 pernah tadika di Q-Dees, Tadika Petronas Kerteh, Tadika Minda E-Global dan sekarang ni Daniel & Syamim di CIC...
Sorry to say laaa...
Memang boring giler persembahan kali ni...
Cik Nad rasa punca utamanya ialah diaorang kena BERGABUNG 3 centre untuk satu persembahan...
Dah tu macam mana nak praktis kannn...
Setahu Cik Nad, sekali jer group Daniel bergabung berlatih sama2 sebelum konsert...
Bukan salah teachers la...
Diaorang pon terima arahan dari HQ kannn...
Tapi memang series boring...
Yang best sikit pon Group Daniel sebab ada sketsa sebelum tu...
Lagi sekali nak ingatkan...
Ini pendapat peribadi Cik Nad yea...:)



BE KIND WHENEVER POSSIBLE...LET'S SPREAD LOVE!



9 comments:

  1. Tahniah untuk Muhammad Shahizz Daniel yeyyy konvo sudah...
    Alamak bila baca kt bawah, julia pun tak puas hati gak...mahai bebenor fees tu semua...ishhhhhhhhhhhhh cm ni la ju nk ckp, baik buat graduation day dan persembahan di tempat CIC masing2, jimat belanja, ni nak buat tempat havoc2 tp mak bapak kena keluarkan duit...pehalllllllllll...eh tetiba plak ju marah...itulah kan kalau anak ramai acaner...ish mcm2 la sekarang ni semua nak duit...grrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  2. congrate on ur convocation :)
    datang jalan2 n singgah sini...

    http://ummiammararif.blogspot.com/2014/10/14-keistimewaan-esp-yang-kita-perlu-tahu.html

    ReplyDelete
  3. as salam cik nadiah..
    takpe dari jauh tak nampak sangat bendera tu kot..
    cinonet je.. ^_^

    salam perkenalan dari blog diaridandelion (:

    ReplyDelete
  4. la..apa hal yang sampai kena beli tiket??Buat tempat biasa2 lagi ok..tak payah la sampai nak kena beli tiket mahal2..dengan baju lagi nak kena bayar.cikgu nak seronok,keluarga budak2 pulak yang kena keluar belanja...

    salam kenal..pertama kaLI Singgah blog ni..:)

    ReplyDelete
  5. blogwalking jap . jangan lupa singgah :) . . http://blogparihh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Tahniah... selamat berkonvo...

    ReplyDelete
  7. hamboiii... nak pegi graduation anak kena bayar? isk isk... dulu masa anak dok kat taska area Putrajaya alhamdulillah.. tak kena pape bayaran.. siap dpat mkn n minum hatta 2 ketul kuih.. ok la tu kan... anak2 nye persembahan pun best... rindu pulak nak ada anak kecik ni.. hihiihih

    ReplyDelete
  8. salam perkenalan sis nadiah..
    first time masuk sini..

    dasat convo bdk2 skang kan?

    ReplyDelete

Komen anda amat Cik Nad hargai...tq...:)

Copyright to NADIAH HANUM
Designed by UMIESUEstudio 2015