FOLLOW

18 December 2014

SATU MALAM DI TELUK TEMPOYAK...

Al-kisahnya....
Lepas Shahizz Daniel dah sihat dari berkhatan...
Dia request nak gi fishing...
Pulak dah...
Macam-macam la nak oiii...
Takper la, sementara kita masih di Penang ni...
Kira relevan la permintaan awak tu...

Pikir punya pikir...
Why not gi bermalam di Chalet Terapung Teluk Tempoyak...
Kannn..kannn...kannn...



Makanya...
Zassss...Laju-laju mama call chalet...
Nak booking untuk satu malam...
Biar budak-budak tu fishing sampai lebam...
Nak booking weekend dah full...
Ambik weekday jer la...
Pon boleyyy...


Pemandangan perkampungan nelayan Teluk Tempoyak...
Very-very the nice view ai tell u...
Rasa tenang jer nengok laut yang terbentang...
Bersama perahu-perahu nelayannya...
Di samping angin yang bertiup sepoi bahasa...
Ada ciri sastera tak ayat Cik Nad tu?...
Ngeh..ngeh...ngeh...


Meh kita tengok ghoper dalam chalet tu pulak....


Di sebabkan rakyat jelata kami ni ramai...
Maka selayaknya kami rembat bilik yang paling besar...
Ada 2 katil queen & 2 katil single...
Toilet pon ada 2...
Bilik fully air cond...

ni toilet 2 bijik dalam bilik tu..


Pastu bilik ada balkoni...
Best lepak-lepak sini...
Syok petang-petang minum kopi kat sini...
Dengan angin laut...fresh air...
Di sini la jugak anak-anak Cik Nad layan fishing...

Harga satu malam RM 230...
Ok la kott...
Untuk level chalet kira selesa la jugak sini...
Tapi takyah la banding dengan hotel 5 star kan...
Amboiii sangat tuuuu....

Lupa plak nak cakap...
Nak makan pon senang...
Sebelah jer dengan chalet ada restoran seafood...
Boleh jalan kaki jer...


Lepas check-in...
Dah selesai lunch...
Lepak-lepak dulu dalam bilik...
Abang Haiqal & Daniel layan chess seround...

Dah petang sikit...
Start la aktiviti memancing bebudak ni...
Ehhh tapi tak sangka pulak...
Rupanya senang jugak dapat ikan...
Hahaha...
Fishing main2 pon menjadi jugak yea...
Tapi takder la dapat ikan yang besar-besar...
Anak ikan pon jadik la...
Asal bahagia anak-anakku...

Cer tengok pic bawah ni...
Kelakar tau diaorang ni...
Dah fishing, dapat ikan, pastu takut nak pegang ikan tu...
Ikan dah la sekecil-kecil kejadian jer pon...
Pangkat nenek la kot dari ikan bilis...
Hahaha...




Lepas solat asar kami jalan-jalan di persisiran pantai...
Sambil layan anak-anak main pasir pantai...
(next entry nanti Cik Nad story skit pasal main pasir pantai ni)


Best hooiii dapat tengok sunset...
Cantiknya...Subhanallah...:)


Uniknya kawasan Teluk Tempoyak ni...
Pantainya dikelilingi hutan...
Mendamaikan...
Di tepian laut ada pokok2 yg menghijau...



Dan...
Ni satu lagi pemandangan dari chalet Seri Idaman...
Jambatan kedua Pulau Pinang...
View waktu malam santekkk bangetttt...
Dengan lampu2 neon yang bergermelapan...



Tapiii kannnn...
Tapi....
Time Cik Nad & koncu-koncu di sana...
Ada kerja2 menaik taraf chalet ni agaknya...
Soooo view tu kurang molek laaa...
Cam terganggu skit...huhu


ni lah kejadian yg mengganggu pemandangan jambatan kedua...


Dah malam...lepas solat maghrib...
Kami keluar gi dinner...
Kami decide taknak makan di restoran sebelah chalet ni...
Sebab nak gi makan di tempat ikan bakar Teluk Tempoyak yang selalu kitaorg gi dolu-dolu...
Imbas kenangan masa sebelum kawen dolu...
Kerap jugak gi makan sini dengan family...

Medan Ikan Bakar Teluk Tempoyak

Hmmm
Personally bagi Cik Nad la kan...
Makanan di sini dah tak sesedap dolu-dolu...
Dolu syok lagi kott...
Huhu...sobsss
Pic makanan tak sempat nak snap sbb sibuk layan anak2 makan...
Semua dah takder hampon nyer lapaq!!!



Balik dari dinner anak-anak sambung lagi berfishing...
Gasak korang laa...
Fishing la sampai lebam!!!
Sementara mak baring-baring atas katil tengok tv..
Mihmihmih...
Tak koser la nak ngadap laut malam-malam...
Mak tak tahan sejuk laut la you...
I kan penghidap asthma...
Kang kena attack acaner???



Puas dah fishing, masuk tido...
Bangun pagi breakfast dalam bilik jer...
Adik Cik Nad buatkan sandwich...
Kul 12 checkout!!!

Alhamdulillah...
Rasanya objektif nak kasik experience anak2 fishing tercapai kott...:)

Penutup entry ni nak letak pic tuan tanah bersama Abang Haiqal sebelum kami balik...


Mama bersama abang Haiqal yang tak suka bergambar..:)



12 comments:

  1. fuh..tempoyak plak nama tempat tuu..1st time dengar.. femes lauk tempoyak ke.. hehehe

    ReplyDelete
  2. jauhnyaa di utagha sana. bila ntah nani dapat pergi :(

    ReplyDelete
  3. Wahhh..belum pernha sampai sini tau ciknad..sure best ni.

    ReplyDelete
  4. Puas hati anak2 dapat memancing..mana tau lepas ni minat memancing tu lebih mendalam lagi..heheh

    ReplyDelete
  5. Bagus jugak idea ke Telok Tempoyak ni. Saya duduk di Kulim masih mencari idea untuk bawa anak2 bercuti kat tempat dekat2.

    ReplyDelete
  6. Tak pernah dengar Teluk Tempoyak di Penang...adeh hebat la percutian ciknad kali ini...nenek ju dok penang...selalu ju ke penang tp ada permandangan indah di teluk tempoyak...nanti ada kesempatan leh terjah hehhehe

    ReplyDelete
  7. Oh.. ini kali pertama dengan teluk tempoyak.. lepas ni mesti kena cari teluk sambal belacan atau teluk budu.. kikiki.. nak pergi jenguk tahun ini lah.. nampaj menarik je

    ReplyDelete
  8. nampak menarik! thanks singgah blog mya. mya follow sini :)

    ReplyDelete
  9. Menarik tempat ni. masa family ada gi Penang tak terfikir nak survey chalet ni pulak....rezeki next time le tu

    ReplyDelete

Komen anda amat Cik Nad hargai...tq...:)

Copyright to NADIAH HANUM
Designed by UMIESUEstudio 2015