FOLLOW

24 November 2016

Senangnya nak bersihkan rumah bersama MAIDEASY

Assalamualaikum...
Hai korang😄


Korang tau tak.. Cik Nad ni sebenarnya dah 13 tahun menyandang jawatan full time housewife..
Errr atau lebih tepat 'modern housewife'  (urban sikit bunyinya tu kannn😎)
Alhamdulillah, anak pun dah 3 orang..


Bila jadi full time housewife ni ..

Kita lah emak..
Kita lah cikgu..
Kita lah baby sitter..
Kita lah doktor..
Kita lah driver..
Kita lah tukang masak..
Kita lah tukang cuci..
Semua-semua lah kita...Package all in one!
Betul tak???





Tak cukup dengan tu kadang-kadang dapat extra job lagi..
kita lah carpenter..kita lah plumber..

Pastu ada hati pulak nak jadi blogger lagiiii...kah!kah!kah!👅

Kadang-kadang tu...
STRESS tau tak...STRESS!

Bila tak terkejar nak manage urusan mengemas ni, serba tak kena jadinya..
Tak tenteram jiwa raga..

Macam mana nak tangani masalah kerja melebihi had yang tak sudah-sudah ni???
Okehhh..Cik Nad ada solution nya :)

Hidup di zaman serba canggih ni, kita perlu bijak menggunakan segala opportunity yang ada..
Zaman sekarang ni segalanya dah mudah..
Apa kata sesekali kita gunakan khidmat part time maid untuk membersihkan rumah?
Bukan saja untuk full time housewife macam Cik Nad ni..
Malahan Cik Nad yakin mommy mommy yang berkerja lebih-lebih lagi memerlukan khidmat part time maid ni..betul tak???

Nak ambil full time maid tinggal dengan kita dah macam-macam kes sekarang ni...
Harga pun dah bukan main tinggi lagi..
Mahal kan gaji bibik sekarang??
Kalau kita sendiri yang nak settlekan kerja-kerja rumah ni pulak..
Kadang tu sampai terkejar-kejar...tak sempat!
Daripada nak stress meroyan sensorang tengok rumah bersepah..
Elok sangat lah sesekali kita gunakan khidmat part time maid..
Seminggu sekali ke..
Dua minggu sekali ke..
Sebulan sekali ke..
Terpulanglah ikut keadaan rumah masing-masing..
Tujuannya untuk all out..kasi settle mana-mana yang tertunggak tu..
Barulah hidup kita lebih tenteram gitew...hahaha


Now Cik Nad nak suggest kat korang sebuah agensi part time maid yang sangat bagus..

Maideasy




Highly recomended!
Yang bestnya pasal Maideasy ni, pekerja diaorang 100% warga tempatan, takder foreign workers..
Kerja diaorang pulak memang tip top!


Jenis perkhidmatan yang Maideasy sediakan ialah :

  • Basic Home Cleaning Service
  • Move In / Move Out Service
  • Carpet Cleaning Service
  • Interior Painting Service

Cik Nad pilih Basic Home Cleaning Service untuk membantu kerja-kerja rumah yang tertunggak..
Sangat membantu hokeyyy😉
Satu sesi selama 4 jam dengan harga RM84.80 (termasuk 6% gst)..

Perkhidmatan Maideasy ni ada 2 sesi untuk kita pilih..
9am - 1pm  &  2pm - 6pm..

Cara nak dapatkan khidmat Maideasy senang jer..
Kita cuma perlu booking online di :

www.maideasy.my





Pilih jenis perkhidmatan yang kita nak..
Isi form yang disediakan..
Dah tentulah diaorang nak details kita especially alamat rumah kan..
Takder alamat cemana dia nak datang!
Bayaran pulak kita boleh pilih nak bayar online atau bayar by hand pada cleaner nanti..

Dah settle tu, sehari sebelum datang pihak Maideasy akan call atau sms kita untuk double confirm booking yang kita buat tu..
Kita jugak akan diberitahu nama cleaner yang akan datang dan pukul berapa..
Pastu Cik Nad terima pulak sms dari pihak Maideasy..
Ingatkan kita supaya jangan lupa prepare segala tools untuk kerja bersihkan rumah seperti vacuum, mop, kain lap, sabun cuci dan sebagainya..(pihak maideasy tidak menyediakan peralatan mencuci ya)

Peerghhh..proper giler service Maideasy ni!

Paling best, cleaner sampai ON TIME..
Bab ni Cik Nad paling suka..
Sebelum ni pernah ada pengalaman dengan agensi lain..
Janji pukul 9 pagi..9.30 kita call, on the way katanya!
Sakit hati betul!!!







Memang puas hati dengan kerja cleaner Maideasy ni tau..
Satu rumah dibersihkan..
Vacuum, mop lantai, lap tingkap, cuci toilet, lap kipas, lap grill..
Wahhhh..berkilat rumah hakak tau!
Memang 'all out'
Kalau korang ada special request nak minta diaorang iron ker, bersihkan dalam cabinet ker..
Pun boleyyy...




Ha! ni ada satu lagi berita gembira untuk korang yang nak khidmat part time maid sebelah malam..
Kalau yang berkerja tu mesti prefer nak kemas rumah sebelah malam kannn..
Maideasy ada jugak servis pukul 8 malah hingga 10 malam dengan bayaran RM50..


Dah tu, mak mak sekelian..
Korang tunggu apa lagi?
Laju-laju la hubungi MAIDEASY 😍


WEBSITE :


FACEBOOK :
Maideasy


INSTAGRAM :
@maideasy.my





14 comments:

  1. wah menarik ni ciknad.. boleh la kite goyang kaki sekejap kan..hihi

    ReplyDelete
  2. mudah betul sekarang. boleh carik maid kerja sejam dua untuk bersihkan rumah sementara kita rilek2 je :D

    ReplyDelete
  3. jejalan sini...thanks follow blog Alam.

    http://caramelmacchiyato.blogspot.my

    ReplyDelete
  4. ohh.. sgt sesuai bagi yang selalu kerja dan jarang ada masa nak kemas rumah.
    Blogwalking kejap kat sini. Jemput join segmen saya. Ada hadiah misteri utk dimenangi.
    http://huseinrider.blogspot.my/2016/12/segmen-pray-4-aleppo-by-husein-rider.html

    ReplyDelete
  5. Bagusnya ada kemudahan macam ini.. ;)

    ReplyDelete
  6. sangat murah dan berbaloi.. biasanya harga maid cleaner ni ada yg mahal..

    boleh cuba nanti

    ReplyDelete
  7. Bagus jugak utk orang2 tua yang dah tak larat tu kan...

    ReplyDelete
  8. bestnya..utk ibubapa yang dah larat tu anak2 boleh request service ni

    ReplyDelete
  9. wah menarik :D
    done follow sini
    mellyacrayola.blogspot.my

    ReplyDelete
  10. hi, saya singgah sini follow awak :)

    ReplyDelete
  11. hi...saya sabtu hari mencuci..kemas ..kita wanita ..itu je la..isi masa lapang..hahah

    ReplyDelete
  12. bestnya ada perkhidmatan cam tu..bolehlah membantu bagi mereka yang sentiasa busyyyyy

    ReplyDelete

Komen anda amat Cik Nad hargai...tq...:)

Copyright to NADIAH HANUM
Designed by UMIESUEstudio 2015